A semmiből, és mínusz 20%-ról indultunk, azonban volt egy víziónk, hova szeretnénk eljutni, milyen körülmények között szeretnénk élni. Apró lépésekkel haladtunk a céljaink felé.

Emlékszem, amikor hosszú évek várakozása után megvettük az első autónkat, milyen örömmel, és izgalommal vezettem. Az első utunk vidékre, a szüleimhez vezetett, és nagyon büszke voltam, hogy nekünk ez is sikerült.  Mindig olyan körülmények között éltünk, amit a pénztárcánk megengedett. Soha nem vettünk fel hitelt, viszont éltünk az abban az időben jelentkező lehetőségekkel. Másod, sőt harmad állás vállalásával szépen nőtt az anyagi stabilitásunk, aminek azonban az volt az ára, hogy Apát egyre kevesebbet láttuk.

Apa egyre feljebb került a szakmai ranglétrán, ezért sokat volt távol a családtól. Hol szakmai kongresszusra, hol vidéki továbbképzésre volt hivatalos. Ha pedig otthon volt, esténként a másodállás dolgaival foglalkozott. Kezdett eltűnni az egymásra figyelés, a melegség, a közös esti programok meghittsége. A lányunk is serdülni kezdett, ami nagyon nehéz, szinte megoldhatatlannak tűnő feladatot rótt rám. Minden ellen lázadt, semmi nem volt jó, és ebben a helyzetben a férjem sem állt mellettem. Szerettem volna megőrizni a gyerekünk bizalmát, és amikor már beszélgetni sem tudtunk, leveleztünk. Levélben könnyebb volt kifejezni, megmutatni az érzéseinket. Persze, én lettem az engedékeny anya, aki nem vasszigorral, és poroszos módszerekkel fegyelmez, és követel ki dolgokat.

A megtermelt anyagiakat soha nem éltük fel, hanem visszaforgattuk a vállalkozásba, vagy takarékoskodtunk a nagyobb cél elérése érdekében. Az anyagi stabilitáshoz, fejlődéshez a több lábon állás tűnt jó megoldásnak. Ezért működtettünk egy borozót, könyvelő irodát, mezőgazdasági tevékenységet, beszálltunk éjszakai mulató tulajdonjogba, és külföldi ingatlanba. Így jutottunk el a semmiből a csúcsig.

A pénzhez, a gazdagsághoz ezt a fajta hozzáállást ebben az időszakban lestem el a férjemtől, azonban a magántulajdon megszerzése, védelme és megőrzése a gyerekkorból, otthonról hozott minta, amit majd egy későbbi bejegyzésben szeretnék megosztani.

Ez a gyarapodás üzleti lehetőségeket, befektetéseket tett lehetővé, ami nem minden esetben volt sikeres, de ezekből is tanultunk. Közben kinyílt a világ, utaztunk, és szélesedett a látókörünk, és a barátoknak hitt, emberi kapcsolataink.

Ebben az időszakban éreztem azt, hogy mi már együtt fogunk megöregedni, hiszen mi voltunk az irigyelt pár, legalább is kívülről ez látszódott.

 

Lélekmentor | Life coach | Mediátor