Amint már az előző posztomban is említettem, a magamra találást, és kibontakozást egy kedves ismerősöm, Kamrás Ria segítette, akivel egy ingatlan eladás kapcsán ismerkedtem meg. Ria jelenleg egy svéd egészség program magyarországi nagykövete, aki személyiségével, tudásával, és tapasztalatával hatást gyakorol a környezetére.

Általa csatlakoztam egy több évtizede működő, világ szinten ismert networking céghez. Sokan idegenkednek az ilyen jellegű vállalkozástól, pedig ez egy jó lehetőség minőségi emberekkel találkozni, nagyobb összegű befektetés nélkül kipróbálni magunkat az üzleti életben, és nem utolsó sorban személyiségfejlődésre is kiváló.

Olyan könyvek tágították a látókörömet, mint pl. T. Harv Eker: A milliomos elme titkai, John C. Maxwell: A vezető, Steve Shapiro: Figyelj oda – a sikeredért!, Dr. Tóth András: Ősember a pénztárcámban, vagy Robert G. Allen: Passzív jövedelem források. Ennek a könyvnek a hatására döntöttem el, hogy én olyan vállalkozást szeretnék, ahol nem én dolgozom halálra magam, hanem a befektetéseim és a vállalkozásom megteremtik számomra az anyagi függetlenséget.

Megtanultam, hogyan lehet, és érdemes kommunikálni, kibújni a csigaházamból, és megmutatni magamat. Egyre több gyakorlással és mentori segítséggel szép sikereket értem el, leküzdve a gátlásaimat, és a belém táplált félelmeimet. Emlékszem az első önálló bemutatkozóra, amikor remegő hangon, kicsit ijedten tárgyaltam, aztán egyre bátrabb, és önállóbb lettem. Számomra a legnagyobb siker itt az volt, amikor az üzlettársaim velem örültek, és megérkezett a számlámra egy szép összeg. A networking arról is szól, hogy csapatban dolgozunk, egymást támogatva, kiegészítve eredményeket érünk el. Nem szükséges ehhez nehéz élethelyzet, megéri belevágni és kipróbálni magunkat bármikor.

Később rám talált egy direkt marketing cég, ahol pénzgazdálkodással, befektetési formák megismerésével és elsajátításával bővítettem a tudásomat. Itt tanultam meg, mik azok az eszközök, amik értékállóak, melyek amik extra profitot termelnek, mi az hogy passzív jövedelem, mi a különbség az alkalmazotti és a befektetői gondolkodás között.

Meggyőződésem, hogy folyamatos fejlődéssel, tanulással, alázattal elérhetjük a célunkat, és kiléphetünk a mókuskerékből. A pénzügyi műveltség fontos része az életünknek, mivel megadja a szabadságot, hogy azzal foglalkozhassunk, ami a leginkább számít. Ezért nem mindegy, hogy milyen gondolkodással, szemlélettel, pénzügyi tudatossággal éljük a mindennapjainkat. Ebben nekem sokat segített Robert T. Kiyosaki cashflow-négyszög ábrája, ami szerint az egyik oldalon az egyéni játékosok, a másik oldalon pedig a csapatjátékosok vannak.

Te milyen játékos vagy?

Ismered a cashflow-négyszöget? A cashflow azt jelenti: készpénzáramlás

Gondolkodj el a lenti képen: Te melyik oldalon állsz? A következő bejegyzésben írok róla részletesebben!

 

Lélekmentor | Life coach | Mediátor

cashflow négyszög: alkalmazott, cégtulajdonos, egyéni vállalkozó, befektető - te melyik vagy